Laat de Spa Vertical Race niet aan u voorbijgaan!

Heeft u een passie voor trail of gewoon zin om kennis te maken met deze sport die al duizenden anderen aan het lopen zette? Houdt u van sport, natuuruitdagingen en een aangename, familiale sfeer?

Heeft u zin om een buitengewone en unieke ervaring te beleven in het hart van de Parel van de Ardennen? Wil u alles geven en uw grenzen verleggen of doet u liever gewoon mee voor de fun?
Dan is de Spa Vertical Race het trailevenement bij uitstek in 2017 voor u!

Wanneer?

Dinsdag 15/08/2017
(dan heeft bijna iedereen verlof)

Waar?

Parc de 7 Heures in Spa (België)

Prijs 100% gratis. Iedereen die zich vooraf inschrijft, krijgt een T-shirt met technische kenmerken.

Onder de deelnemers aan de Kids Races (1 of 3 km) wordt een prijs verloot: een dag in de Thermen van Spa voor het hele gezin en wel 1000 liter Spawater (111 packs van 6 flessen van 1,5 l). In één keer mee te nemen of in kleinere hoeveelheden af te halen aan het dranklokaal van de fabriek van Spa Monopole.

Programma

14u00 : SPA KIDS RACE 1KM
Hindernissenparcours van 1 KM (6-9 jaar) in het Parc de 7 Heures. Ouders kunnen hun kind(eren) vergezellen of ook deelnemen aan de wedstrijd. Elk kind dat de eindstreep haalt krijgt een aandenken mee naar huis.
14u20 : SPA KIDS RACE 3KM
Hindernissenparcours van 3 KM (10-12 jaar) in het Parc de 7 Heures. Ouders kunnen meelopen met hun kind(eren). Het volledige tracé is toegankelijk voor het publiek. Elk kind dat de eindstreep haalt, krijgt een geschenkje als beloning.
15u00 : SPA VERTICAL RACE

ONTDEK DE PRACHTIGE BOSSEN VAN SPA EN BELEEF DE SPANNENDE BEKLIMMING VAN DE HEUVEL NAAR DE THERMEN

Een trail van 11 km met 500 m D+ brengt u vanaf het Parc de 7 Heures doorheen de bossen naar het hart van de bronnenstreek.
Naast het traditionele scratch klassement zijn er 4 beklimmingen op tijd – onder meer van de befaamde heuvel naar de Thermen – waarmee de klimmers zich kunnen onderscheiden in een afzonderlijk klassement. De eindmeet bevindt zich ter hoogte van de parking van de Thermen.

Bij de inschrijving kunt u een voorkeur opgeven voor een van de starttijden. Zo kunt u de wedstrijd en uw inspanningen optimaal inschatten en organiseren. De elite kan deelnemen aan de laatste start om zo opgewarmd te blijven voor de finale.

In deze tabel staan de kenmerken van de 4 beklimmingen op tijd als voorbereiding op de wedstrijd en de moeilijkheden op het terrein.

 

+ Zoom

Race autonomie, vloeibare en vaste voeding bij aankomst.

GROTE FINALE TOP 20

Extra beklimming voor de 20 beste tijden bij de vrouwen en de 20 beste tijden bij de mannen. De snelste loper/loopster in deze proef wint de finale.

Om deel te mogen nemen aan deze grote finale, moeten de lopers deel uitmaken van de 20 beste klimmers (4 hellingen) en de 11 KM in minder dan 1.15 u. afleggen.

De vrouw en de man die als eerste eindigen op de heuvel naar de Thermen, winnen de finale van de Spa Vertical Race 2017.

De winnaar en winnares van de Spa Vertical Race winnen hun gewicht in Spawater en toegang tot de Thermen voor de formule “Watertraditie” met een koolzuurbad, een thermale douche en een subaqua-massage.

Goed om te weten…

1 – KABELBAAN

Tijdens de Spa Vertical Race is de toegang tot de kabelbaan volledig gratis (rit naar boven en beneden) om het publiek gemakkelijk tot bij de Thermen te brengen. U heeft dus geen enkel excuus om de sportievelingen niet te komen aanmoedigen aan de eindstreep …

2 – SANITAIRE

Van 13 u. tot 20 u. zijn de sanitaire voorzieningen (toiletten, urinoirs en douches) gratis toegankelijk. ‘The City Wash’ (thecitywash.com) biedt het comfort van een echte sportkleedkamer met warm water, verluchting en plaats om uw tas op te bergen. Niets wordt aan het toeval overgelaten, alles is voorzien voor optimaal comfort.

3 – EXTRATRAIL PARCOURS

De EXTRATRAIL Spa-parcours van 10, 20 en 30 KM zijn op 15 augustus 2017 de hele dag vrij toegankelijk. Zo kan u naast uw deelname aan de Spa Vertical Race ook kennismaken met de tracés van Spa om wat verder te lopen en de prachtige bossen rond de thermenstad te verkennen. Alleen het begin van de parcours wordt licht gewijzigd door de specifieke bewegwijzering voor de Spa Vertical Race. Hier vindt u meer info.

4 – PARKINGS

U kan gratis parkeren op de openbare weg (parkeerschijf leggen en de verkeersborden respecteren) aan de ingang van Spa: Boulevard des Anglais, SNCB Station en Avenue Reine Astrid.

5 – TEST VAN KALENJI-SCHOENEN

Nieuw dit jaar: voor, tijdens en/of na de wedstrijd kunt u gratis de hardloop- en trailmodellen van Decathlon Kalenji uitproberen. U bent daarvoor welkom aan de stand van Decathlon in het Parc de 7 Heures en dat tussen 13 u. en 18 u.

6 – GENIET OOK VAN DE AVONDACTIVITEITEN!

Tijdens de Spa Vertical Race zullen er in het Parc de 7 Heures een foodtruck van ‘BAGELS BURGERS’ en een bar met speciale bieren van ‘LA BESTIALE’ aanwezig zijn. Daarnaast is er ook een stand van SPA Water waar u in een aangename sfeer kunt proeven van de bekende en nieuwe producten van het merk. En als kers op de taart organiseert de Stad Spa een spetterend vuurwerk. Ideaal om te blijven vieren met vrienden en familie …

Een organisatie van

In samenwerking met

Officiële leveranciers

Reageren is niet mogelijk